2006. április 17., hétfő

Whistler - a hely maga

Hosszas kutakodás után, amit nem könnyített meg a heves havazás találtunk egy pöpec szobát - helyi viszonyokhoz képest - egészen jó áron. A hely neve Cascade Lodge, szabadtéri melegvizes brüggöldével
A friss hó alpesi üdülőfaluvá varázsolta - nem mintha láttam volna már ilyet, de szerintem ilyesmi lehet - az utcákat. Ugyan síelésre nem készültünk, találtunk magunknak elfoglaltságot, hiszen a síturistáknak a gőzt is ki kell engedniük valahol... A választásunk - Jennifer kollegánk jóvoltából - a Tommy Africa nevű helyre esett. Leginkáb a Soho London-hoz tudnám hasonlítani annyi különbséggel, hogy a DJ itt nem rakta be unalmában a K.F.T. Afrika c. számát (bár lehet ha ismerte volna, lehet megteszi) A bemelegítő Jim Beam-ek után a következő varázslatot próbáltam ki:

Bloody Cesar
- 4cl vodka
- 15cl paradicsomlé
- 1 cc citromlé
- 2 "csepp" Tabasco szósz
- 2 "csepp" Worcestershire szósz
- 2 csipet zeller-só
- só, bors

Ez egy elég merész ital, a harmadik után már inkább az aznap esti specit kértem a lövész csajtól (a feles piákat itt shooter-nek hívják és volt egy pincérhölgy, aki a pisztolytáskájában töményes üvegeket, a vállán átvetett szíon pedig felespoharak voltak betárazva)

Szimpla kombó
- 2.5cl Jägermeister
- 2.5cl Baileys

Az egész ide vezetett:
Az egyik legfurább állami - egyesek szerint érthető - törvény/szabályozás miatt a helyet hajnali kettőkor kisöpörték (zene állj, pult bezár)

Nincsenek megjegyzések: