2005. október 30., vasárnap

szabadszombat

Miután pénteken mindenkinek azt mondtam, hog lehet hogy szombaton megnézem a modellvasút kiállítást, és egyébként sem voltak különösebb terveim a hétvégével kapcsolatban. Induló programként kifejezetten jónak ígérkezett, hiszen a Granville Island-en található. A szigetről annyit kell tudni, hogy nincs rajta más, csak egy pár múzeum, egy piac, és éttermek/kocsmák. Gyakran vannak kultúrális programok, jövő héten például sajtfesztiválra fogunk idelátogatni. Emellett a sziget szinte tele van utcai zenészekkel. (ezekhez az info-knak már az odaérkezésem előtt birtokában voltam)
A SeaBus-hoz menet aztán revidiáltam az álláspontomat, és a jóidőre való tekintettel beiktattam egy pluszprogramot a műsorfüzetembe: Irány a Harbour Center Tower! Ezen a képen a baloldali kerek tetejű torony:

Ide napijegyet vált az ember és kétszer érdemes felmenni: napközben, és napnyugta után.
Ebből azonban adódtak némi-nemű problémák, ugyanis meglepő módon NEM LEHETETT KÁRTYÁVAL FIZETNI! Ebből eddig itt még nem származott gondom, szóval kicsit bedurcáztam, aztán az 5 méterre lévő ABM (Automatic Banking Machine) hez sétáltam. Szerencsémre a szerkezet által – az OTP sápján felül – 1.25 cad-os készpénzfelvételi díj eléggé elvette az egésztől a kedvem, úgyhogy a torony látogatását elnapoltam (mint később kiderült, csak elcsúsztattam)
Az utam ezek után a Granville Island irányába vettem, ehhez csak végig kellett sétálnom a Granville Streeten és a Granville Bridge-en hogy egy nagy kerülővel kb 30 méterrel a híd alá kerüljek. A képek a hídról vissza illetve eltekintve (nem tól hanem ról!) készültek:


A szigeten – melyet a hídról letekintve fényképeztem –

viszonylag nagy pörgés volt, ami nemcsak a jó időnek volt köszönhető, hanem a remek környezetnek is. A vonatos múzeum úgy reklámozta magát, hogy a világ legnagyobb publikus terepasztala is megtalálható itt, valamint a legnagyobb moddellvasút gyűjtemény. Az egész ráadásul ki van egészítve egy hajómodell múzeummal, sőt volt egy külön terem a tengeralattjáróknak, ez páldául Nemo kapitány Nautilusa:

A fiam kedvéért viszonylag sok képet készítettem, a terepasztal valóban gigantikus, de az egész múzeum elbújhat a pesti közlekedési múzeum egyik melléktermében.





Nincsenek megjegyzések: