2005. október 24., hétfő

A kerékpár

Végül nem készült fénykép a kerékpárról, pedig jó kis bringa volt. Persze nem volt könnyű hozzájutni.
Szóval miután összeszedtem magam lecaplattam a SeaBushoz, majd arról átszálltam a SkyTrainre, ami 3 megálló kivételével magasvasút, és a világ leghosszabb teljesen automatizált ilyenje (kb 47 kilométer a vonalak együttes hossza). A teljesen automatizált, az azt jelenti ami, vagyis nincs vezető aki ott ül a vonatban, nyilván van némi biztonsági személyzet, meg a menedzsment de alapvetően sínen van a projekt :)
Ez a kép a seabus kikötője és a régi vasútállomás épülete közti felüljáróról készült, régen itt tenger volt csak feltöltötték okosan, hogy a konténeres vagonok tartalmát itt tudják hajóra pakolni. Emellett kapott helyet a skytrain végállomása (a fehér a skytrain), illetve egy másik vasútállomás ami naponta reggelente 5 bejövő vonatot és délután 5 kimenő vonatot kezel (nem járnak fölöslegesen)
A SkyTrain a szűken vett belváros alatt metróként üzemel, érdekessége, hogy a különböző irányok egymás alatt vannak, ez a felvétel az egyik ilyen alagút-állomáson készült:
Rutinosan térkép nélkül indultam el, úgyhogy sikerült egy kicsit elkolbászolnom a belvárosban, ami azért jó, mert így találtam Quizno's Sub éttermet (kb mint a SubWay, csak olcsóbb és jobb egy lehetnyivel) Szóval az elkkolbászolás annyit tett ki hogy nyugat helyett dél felé mentem, és erre csak egy gyanús utcanév ébresztett rá, de akkor már majdnem mindegy volt, mert a négyzet túlsarkában voltam. Hosszú sétám során megtaláltam Vancouver egyik legízléstelenebb épületét, ami egy 14-ik századinak épített kb 10 éves templom volt. Le se mertem fényképezni. Az egyik sarkon volt egy egész nagy dzsembori az afgán háború miatt, Irakkal ellentétben ott vannak kanadaiak. Skandallum rebellió meg ilyenek. Ezen a környéken volt először, hogy "tömeg" volt, ami annyit tesz, hogy 10-nél többen vártunk a zebránál és a járdán is viszonlyag sokan mészkáltak, kerülgetni azért nem kellett egymást.

Néhány a "little differencies" közül: Kerékpáros balrakanyarodó öböl:


Itt van az ősz, itt van újra.
Erre a Picasso kiállításra megyünk csütörtökön:


A hosszú sétám a Denman-Richmond sarkon ért véget, itt béreltem ki a mountain bike-ot egy teljes napra (24 óra) Első utam a Stanley Park köré terveztem, ami jól sikerült, ez kb 10 kilométeres kerékpárút egy félsziget partján, itt már sajnos nem készítettem képeket kivéve ezt () , az akvárium miatt amúgy is vissza fogok ide jönni, a parkról bővebben majd akkor írok. Viszonlyag gyors kört mentem, úgyhogy 6 körül már a SeaBus-on ültem a bicajjal együtt.

Nincsenek megjegyzések: