2007. november 11., vasárnap

lufthansa repülőjegy

Szombaton véglegesítettem a karácsonyi hazautazásom részleteit. Hát nem egyszerű olcsó repülőjegyet szerezni a világ két legszebb városa között. Nekem most sikerült.
Jnauár 13-án a szokásos hajnali géppel jövök újra vissza és augusztus 27-én utazok ismét haza, egyelőre ismeretlen időtartamra - közben persze márciusban lesz a tervezett ön- és helyzetértékelésem, ami ezen változtathat.
Szóval a sztori:
A kétheti fizetés miatt erre a hétvégére időzítettem a repülőjegyvásárlást, hogy legkevésbé borítsa a költségvetésemet. Előzetes kutakodásaim alapján három lehetőségem volt British Airways, Lufthansa illetve egy fapados-Zoom kombó. Kereséseimet a kayak.com, de főleg a ITA kereső szolgáltatásokra alapoztam, ezek segítségével főleg a szóbajöhető légitársaságokat tudtam értelmesen leszűkíteni. (a Zoom nem szerepel ezekben a keresőkben) Sejtésem szerint ezek a keresők folyamatosan próbálgatják a légitársaságok weboldalait repülőutak után, és indexelik az aeredményeket, összegyűjtik a központi adatbázisukba, így kapunk gyors eredményt.
Szóval nagyjából hetente megnéztem a www.ba.com és www.lufthansa.com oldalakat, de a budapesti indulás miatt mindkettő vagy euróban vagy forintban dobta ki az árat, ami az átváltás miatt általában magasabb volt mint a keresők által kidobott.
Szombaton aztán megtaláltam a módját, hogy a lufthansa oldalán kanadai dollárban kapjam meg az árat, ami mmeglepő módon alacsonyabb volt mint eddig bármelyik ajánlat.
Persze a tény, hogy a Lufthansa weboldalán megtaláltam ezt a jegyet még nem jelentett semmit, ugyanis jelenleg nincs hitelkártyám, így nem tudtam hiphopp megvenni a jegyet (a nyári jegyeket is Alex vette papíron) Szerencsémre a a német cégnek van irodája a reptéren - kétéve volt ott dolgom, amikor meghosszabbították a kirándulásomat és ki kellett fizetnem az átírás költségeit. Naszóval a szokásos szombati Denny's reggelim után elsétáltam a szombaton is nyitvatartó bankfiókok egyikébe, felvettem a pénzt, és kibuszoztam a reptérre. A Lufthansás hölgy eléggé meghökkent, amikor közöltem szándékomat :) Aztán a főnöke segített neki megkeresni a jegyemet az "ő rendszerükben", ami meglepő módon centre pontosan ugyanazt az árat dobta ki, mint ami a papíromon szerepelt :) Aztán amikor még a szabad üléseket is bemondtam, akkor lehidalt még a főnök is.
Érdekes módon, ha az http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/hu oldalról indítom a keresést, a jegy ára 400 ezer forint, mígy ha http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/ca oldalról más besorolású a jegy. Ezt nem értem, de sebaj. Én biztos nem jártam rosszul.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most akkor Londonból jössz Párizsba, vagy épp fordítva?

Nope írta...

Frankfurt!

Névtelen írta...

Mint a világ két legszebb városa közül az egyik? El vagy Te veszve, ember... :)

Nope írta...

jahogy úgy,
Budapest és Vancouver a két város :)
Párizsra már nem emlékszem milyen szép :)

Unknown írta...

Ez az esemény kisértetiesen hasonlít a gimnáziumi bejelentkezésemre. Kb 1 hónap volt míre kibirták nyögni hogy fölöslegesen rohangálok az orvosi papír miatt mert úgyse adják ki.