2007. november 6., kedd

Sztrájk és foci

Ez bizony duplatopik.

Bring on the reruns
Az amerikai szövegírók sztrájkba léptek, ami akár nyárig is eltarthat. Elsőként az élő show-k kényszerülnek majd hallgatásra ismétlésre, aztán a szappanoperák, majd az egyéb műsorok. A kanadai szövegírók, mint egyetlen valós backup szolidaritásuk jeléül nem fogják kisegíteni a megszorult műsorokat.

Egyébként British Columbia egyik fő bevételforrása a filmgyártás hollywood számára. Steveston különösen felkapott forgatási helyszín, de gyakran forgatnak a városban is. A sztrájk így közvetlenül érint néhány amerikai show-t is. Mellékszálként megjegyzem, hogy a kanadai dollár erősebb az amerikainál (bár inkább az amerikai gyengébb, namindegyis), és ez magával vonta a kanadai filmipar gyengélkedését...
Pen it like Beckham
A L.A. Galaxy tegnap érkezett Vancouverbe élükön Beckhammel, hogy holnap bemutató labdarúgómérgőzést játszanak a helyi focicsapat a Vancouver Whitecaps ellen.

Ezáltal próbálják meg pluszba fordítani az amerikai csapat költségvetését népszerűsíteni az igazi focit errefelé. Eddig 41 ezer jegy kelt el, mivel a meccsnek nem nagyon lesz sportértéke, így nem áldozok rá egy centet sem.

Blogged with Flock

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem vagyok nagy foci fan, de úgy hallom Beckham elég gyérül rúgja a bőrt mostanság.