2007. november 20., kedd

hokibűnöző

Bert case gets uglier
Pár héttel azután, hogy hátulról ütővel eltörte ellenfele nyakát, ezzel véget vetve Moore karrierjének, többmilliós kitcheneri ingatlanját felesége nevére íratta, a papírok szerint hogy "javítsa hitelképességét". Bertuzzi még 1999-ben és 2001-ben vett két szomszédos ingatlant Kitchenerben 400.000 dollárért. Majd 2 dollárért átadta a tulajdonjogot feleségének. A házat a jelenleg 1.273 millió dollárra értékeli a hatóság*. Moore ügyvédje arra kérte a bíróságot, hogy ne vegye figyelembe a transzfert, mert az "csalárd tulajdonátruházás". Ez a fejezet is azt mutatja, hogy a Moore kontra Bertuzzi per egyre keserűbb és durvább.
Bertuzzi még 2004-ben, a hokisztrájk előtt egy revans keretében járt er brutálisan a pályán, majd Moore 15 millió dollárra perelte. Bertuzzi kitart amellett, hogy az átírás "jószándékkal történt, férj és feleség között"

Todd Bertuzzi egyébként a Canucks egyik meghatározó tagja volt, (a.k.a sztár) 2002-2003-ban az all-star csapat tagja, jelenleg a tavalyi Stanley Kupa-győztes Anaheim Ducksnál tölti kétéves szerződését. Az egész ügy eléggé idétlen, Bertuzzi mindent elkövet, hogy minél kevesebbet kelljen perkálnia Moore-nak. Az egész "nyaktörés" egyébként egy revans volt egy korábbi Moore által okozott sérülésért. Hátulról ütővel, azonban még a hokipályán sem. Szerencséjére büntetőeljárás nem indult ellene, ilyenért az utcán éveket is oszthatnak.

*infomorzsa Kanadában a városok évente adóztatják az ingatlan-értéknövökedést, így az adóhivatal mindent hivatalosan értékbecsül. (lehet hogy nem pont így van, de nagyjából igen)

Blogged with Flock

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hát ha ez a Moore egy fiatal csákó én még jobban bepereltem volna.