2010. január 30., szombat

Vancouver 2010 - Vegyesvágott

Mivel a város bizonyos részeit eléggé körbebarikádozták dupla-kerítéssel meg betonakadályokkal, sőt a Canada Place-t (tengerjáróhajó-kikötő-imax3d-mozi-szálloda-konferenciaközpont-kombó) farönkökkel vették körbe, illenők friss hírekkel szolgálni. Kiváltképp, hogy már csak két hét...
Hóhelyzet - Első körben kiemelném, hogy a freestyle/snowboard ugrabugrálós sportágak helyszínén a Cypress-en egyelőre minden készen áll a versenyzők hó fogadására. Persze van grandiózus B-terv! A magasabb hegyeken erre a célra előrelátóan (a B-terv részeként) bespájzolt havat - nagylevegő - helikopterrel (!) fogják igény esetén a helyszínre szállítani. Kerül, amibe kerül: lesz ugrabugra.
Tömegközlekedés - Mindeddig közösségi közlekedésként hivatkoztam a TransLink hálózatára, az olimpia alatt ez nagy valószínűséggel tömegközlekedéssé fog degradálódni - körülbelül 30%-os növekedésre számítanak, ami egyfelől a sportolók, szurkolók és egyéb csatolmányaik, másfelől pedig a lezárt utak miatt autózásról lemondó helyiek miatt. Szerintem azt nem kalkulálták be, hogy a város 10-15%-a (baráti körben végzett nem-reprezentatív "felmérés" alapján) Mexikóba, rokonaikhoz, és egyéb exotikus helyekre "menekül" a városból. A növekedést tovább erősiti majd, hogy a TransLink bejelentette, hogy az utasok biztonsága kerül prioritásba a játékok alatt - ergo a jegyellenőrzés minimális (nem) lesz, ez főként a metrót érinti. Azt mondjuk továbbra sem értem, hogy ezt miért kell bejelenteni, és miért nem lehet csak nem ellenőrizni...
Fűhelyzet - Eredetileg erről akartam írni, és a jegy-nem-ellenőrzés bejelentésével egy kaliberű. A helyi Metrópapír címoldalon hozta a le a rendőrség közleményét, miszerint a fű-fogyasztással a játékok alatt is hasonlóan elnézőek lesznek, mint általában.
Jegyhelyzet - A híradóban a minap azt nyilatkozta egy jegyüzérárus, hogy még mindenre tud jegyet szerezni, némely eseményre áron alul is. A hivatalos oldalon is lehet még licitálni jópár dologra, sőt kínai kollegám a héten itt vette meg a Kína-USA női jégkorongmeccsre a jegyét. A jegyek egy részéhez a kanadaiak sorsolással juthattak hozzá, ezek nagy része kézen-közön eladó. Egy volt kollegám pl 4 jegyet nyert az olimpiai döntőre amiből kettő 4400 dolláros áron eladó Igen. Ezek harmadik kategóriás jegyek, vagyis a GM Place Canada Hockey Place legfelső szintéjre szólnak. Igen. Átszámolva nyolcszázezer forintba fáj.
Nekemis, nekemis, nekemis - van jegyem. Vettem. Kvázi-olcsón - eredeti áron. Február 17-én, este kilenc. A Csehország - Szlovákia férfi jégkorong. Két csodaŠkodacsapat! Ha éppen erre járnál - velem jöhetsz - de komolyan :) Ajánlatom február 10-ig él - mármint addig kell szólni :)

Nincsenek megjegyzések: