2009. november 28., szombat

Vancouver 2010 - az érem mindkét oldala

A csütörtöki 4-1-re végződött Canucks meccsről is kellene írni persze, merthogy ott voltam a csarnokban, és Wellwood végre betalált, de most inkább következzék egy rövid ismeretterjesztő szösszenet az olimpiai érmekről, mert ismeretet terjeszteni hasznosabb dolog, mint hokimeccsre járni. Deperszehogynem! Még egy közbeszúrás: ez egyébként egy október közepi hír, ha aktívabb lennék, akkor akár híradásként is befért volna... Sebaj.
Szóval a kép itt a jobboldalon számításaim szerint Corinne Hunt őslakos művész munkája látható. (őslakos, az indiánt jelent. Errefelé így mondják, merthogy lehet ugye eszkimó is, bár azt hiszem az eszkimók is indiánok bizonyos tekintetben)
A gyilkos bálna és a holló a két motívum a képen. Namost ez a műremek nem lesz rajta egyik érmen sem teljes egészében, viszont minden dobogós kap belőle egy darabkát. Vagyis a kép 615 darabos puzzle kirakó: minden érem egyedi mintázatú és az érmeket összerakva kijön ez a kép. A kirakó minden egyes darabja kicsivel több fél kilós lesz, tízcentis átmérővel. Girbegurba, hepe-hupás formája kifejezi a környék domborzatát, ki gondolta volna? Íme:

Mivel fontosnak tűnik, megemlítem még Omber Abre nevét is aki iparművész, és ez az ő ötlete volt, szerintem :)

Kiegészítő információ (angol)

Nincsenek megjegyzések: