2007. november 8., csütörtök

Senkitöbbet?

Harmadszor! Beckham ismét a címlapon, megvolt a meccs, szerintem holnap az elutazása is meg lesz örökítve. Újabb akciócsoport, nade most egy kis politika.
Up B.C. representation: PM
Stephen Harper miniszterelnök egy beszédében megígérte, hogy British Columbia több helyet fog kapni a kanadai parlamentben. Az államot 36-an képviselik a 308 tagú törvényhozásban. A képviselet aránya az elmúlt évtizedekben nem követte a végbement jelentős népesség növekedést. A népesság-arányos képviselet az alkotmányos berendezkedés alappillére. Jelenleg öt BC-ből származó miniszter mérsékli az aránytalanságot.

Na ennek utánanéztem: a 36/308 ay kb 11 százalék, 4 113 487 / 31 612 897 pedig kb 13%, mintegy két százalék a differencia. Egyébként Kanada a Brit nemzetközösség tagja, államformája alkotmányos monarchia, II. Erzsébet a királynő.

Blogged with Flock

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Mivel , iwiwes levéltárad megtelt, ne haragudj, hogy ide írok. (majd töröld alkalomadtán :))

Szóval bejelöltelek iwiwen, mert olvastam a beszámolódat az origon. Nagyon megtetszett. Gondoltam bejelöllek ismerősnek, hiszen én is csak 400 Km-re arréb lakok feleségemmel (Kelownában), és ráadásul az A. Nikit. is ismered, akit mi is jól ismerünk. Plusz ahogy láttam te is ott voltál a Police koncerten. Mi is :). Plusz én is programozok, mellesleg.

Minden jót, és sok sikert. Jó a blogod :)

UI: Beckham-re én se mentem ki de azért megfordult a fejemben.

Üdv
Attila

Unknown írta...

Ha nem ütöttem el a számológépben akkor ez +2 embert jelent. Lehet én vagyok gonosz, de az a 2% nem fogja megváltani a világot a Parlamentben.