2007. november 26., hétfő

Kukabúvárok

Egy kis morzsa a mindennapokból, amikor a kukázók érdekeit is figyelembe veszik...
Council to slam lid on dumpsters
Egy javaslat lezárná a szemétgyűjtő konténereket a fizess-ha-kidobod szellemében, hogy a kukázók eltűnjenek a belvárosból. Ha működik, megszűnnek a kellemetlen szagok, és növekszik a közbiztonság is. Az új rendszert a 'United We Can' társaság segítségével építenék ki, akik a kukázók érdekeit érvényesítik majd. A társaság igazgatója szerint "a dolog működhet, de együtt kell dolgoznunk, hogy minden érintett elégedett legyen." Majd az alábbiakkal egészítette ki mondandóját: "A kukázás lényege, hogy hisszük azt, hogy vannak tényleg használható dolgok a szemétben, és mi megtaláljuk. Ha másképp kell csinálnunk, hát másképp csináljuk majd."
A hivatal szerint az üzleteknek és a kukázóknak informálisan együtt kell működniük, hogy amazok továbbra is hozzájussanak a újrahasznosítható dolgokhoz.

A hétvége egyébként remekre sikerült, vasárnap részt vettem egy fizetős póker tournamenten (amire szombaton pókerral kerestem meg a pénzt :) majd sétáltam egy nagyot, a False Creek partján, találtam végre egy viszonylag közeli kosárpályát, majd végignéztem egy amatőr focimeccset (itt ezeket a bajnokságokat beer league-nek hívják), magyar megye egy szintű meccs volt, de inkább brit beütéssel, keménység a finesz előtt. Mindamellett, hogy régen láttam élőben focimeccset - sej de rég volt, mikor a bányász feljutott :) - plusz szikrázó napsütésben üldögéltem, egyedüli nézőként a füves domboldalonamit lelátóvá avanzsáltam másfél órára :)
Hazafelé beleszaladtam a negyedik Mikulás Parádéba, valahogy a melegfelvonulást jobban élveztem, igaz akkor 30 fok volt most meg 3. Igaz az előbbinek nem éppen voltam a célközönsége, nem mintha az utóbbinak igen :) Mivel csárda nem volt, így több skótdudásokból álló fúvószenekar is végigvonulhatott a parádé útvonalán. Számomra ők voltak a leglátványosabbak, kicsit azonban rossz érzésem volt, amikor mindenféle "normál" rendőrök is a menetben sétáltak, lovagoltak, kutyát, rendőrautót vezettek. Még integettek is ("Éljen május elseje", asszociáció nekem megvolt, ejj). Ámde a legkellemetlenebbül akkor éreztem magam, amikor ráébredtem, hogy a lakásom körbe van kerítve a parádé által, így hatalmas kerülővel, két zenekar között átsurranva döntöttem meg a parádékeresztezés helyi rekordját.
Itt a hétfő közeleg a péntek, és 25 nap múlva európában leszek :)

Blogged with Flock

3 megjegyzés:

tavaszfm írta...

Én nem értettem meg a kukaügyben előirányzott változtatás lényegét úgy érzem. Lefedik a kukákat, hogy ne tudjanak kukázni? És kinek kell fizetni? És akkor hogyan teszik elérhetővé az újrahasznosítható dolgokat? Ha elve külön gyűjtenék, akkor nem lenne értelme kukázni. Vagy ez a cél?

Nope írta...

Bezárják a kukákat, hogy ne lehessen kukázni. A kukázóktól akarnak megszabadulni, de úgy, hogy ne essenek el a gyűjtögetős jövedelmektől.

Unknown írta...

de spúúúúúrok