2007. augusztus 6., hétfő

sport?

Na az nyáron ugye otthon is gond, ha jól emlékszem a Tour de France és esetleges világversenyeken kívül nem nagyon szokott értelmes műsora lenni a sportcsatornának, a bajnokságok ugye szünetelnek. Mehetnek az egyéb és vicces nyári sportok, ami közül a legnézhetőbb a női strandröplabda :)
A Tourról nem nagyon akarok megemlékezni, bár a Eurosportos baromkodást anno bírtam, viszont a doppingügy kezelése fölött nem nagyon tudtam-tudok napirendre térni. Idén már nem is érdekelt hogy mivan, pedig milyen szép Franciaország!!!!
Amerikában ez máshogy van. Itt van nyári sport. reggeltől estig mindennap baseball. A tv-ben. Alapvetően két csapat meccseit mutatják itt: a Toronto Blue Jays és a Seattle Mariners. Plusz az összefoglalókat. Kb két hónapon keresztül edzettem magam mire képes lettem viszonylag értő szemmel végignézni egy baseball meccset. Persze máshogy kell mint a focit, közben kell csinálni sokminden mást is (például blogot írni, vagy olvasni). Érzésem szerint az átlag 2 óra 45 perces meccseken kb 30-40 perc nettó mozgás van, és ebből kb 10-15 futás. Ennek ellenére, vagy éppen ezért a baseball az a legtöbb amerikai szerint a tudás, időzítés, erőnlét és a stratégia tökéletes keveréke. Szerintem a kosárlabdáról szívesebben mondanák ezt, ha azt nem egy kanadai faszi találja fel :)
Ez a bejegyzés egyben tökéletesen jelzi, hogy mennyire akklimatizálódtam. A minap például azon kaptam magam, hogy 20-25 másodpercre felment az adrenalinszintem baseball nézése közben.
Elég is ennyi, a Jays szív a Yankees-zel szemben. Csinálok egy hotdogot, meg bontok egy sört. Nana. Inkább megyek biciklizni.

Nincsenek megjegyzések: