2007. augusztus 11., szombat

balkéz szabály

a.k.a. Buffalo Bill - vatgyis sörről lesz szó
Életem kezdett egyre csendesebben és mármár sablonosan folydogálni az iroda falain kívül - reggelenként rövid séta + SeaBus - hétfő-kedd este póker - szerda, csütörtök tévéelőtt csendesülős esték, Wendy's vagy sime bolti ellátmánnyal - hétvégén lazulásos semmittevős sportszaktekintés (lásd még baseball :)) szakmai előrelépést elősegítendő olvasmányos felkészülés (korábban tanulásnak hívtam ezt - de nem vagyok jó pap - illetve az lennék, csak nem annak hívják).
Ennél cifrábban nem is vezethettem volna fel a korábban kocsamteszt estéknek címkézett bejegyzéseim legújabb folytatását.
Szerdán James kollegámmal egy esti deployment előtti vacsorában egyeztünk meg a Commercial Drive mellett döntve - magunkba a söröket. Az első - és egyetlenként tervezett - cél a Stella's belga söröző volt melyet eddig már sokan dícsértek. Az itallapon sem szereplő Gulden Draak sört vacsoraként fogyasztottuk, hozzá kiegészítésképpen pedig kagylót sajtot és szalámikat illetve szeletelt nyers bélszínt (tulképpen tartábifsztek jellegű fűszerezéssel, ámde nem volt ledarálva) rendeltünk. A kagyló alapvetően az asztal túloldalán James fennhatósága alá tartozott, de sikerült áttolnia az én térfelemre, erőszakosságának köszönhetően nem álltam meg az első kagyló után, így túlléptem a "megkóstoltam a kagylót" meghatározás kereteit. Éljen. A konyha remek, a sör kitűnő!
A második sör után hazaindultunk, hogy időben hazaérjünk az előre bejegyzett este nyolcas felügyeleti jellegű munkára. De nem! Mivel elmulasztottuk meglátogatni a mellékhelységet, félúton a SkyTrain felé kénytelenek voltunk betérni egy másik műintézménybe - szigorúan egy sörre (...) , a hely neve Libra. Már majdnem elfogyott a sörünk, amikor egy zenekar elkezdett kipakolni. Megvártuk őket. Remek jazz szettet adtak elő, a Hefeweizenek pedig csak fogytak. A kivitel tőlünk függetlenül sikeresen lezajlott :)
A Commercial Drive-on egyébként rengeteg remek új felfedezésre váró helyet láttam. Folytatása következik...
Csütörtökön Alex-szal megnéztük a Bourne Ultimatum c. filmet. (Októberben érkezik Magyarországra, megtekintése erősen ajánlott) A film előtt a mozi melletti Khamoro nevű helyen poénkodtunk a pincérrel, és borscs-ot (sose láttam magyarul leírva, segítsetek!) illetve kolbászt burkoltunk.

Nincsenek megjegyzések: