2007. július 28., szombat

a hét

Ez a hét is elmúlt, sikerült kikúrálnom a megfázásomat. Előre megfontolt szándékkal nem írok a munkahelyi súrlódásokról, de azért a pozitívumokról beszámolok. Mint például arról, hogy a múltheti demo után kiderült bugot három teljes napig javítottam otthoni kollegáimmal, remélhetőleg sikeresen. Plusz megosztottam fejlesztési terveimet a főnökeimmel, akik felettébb pozitívan álltak a javaslataimhoz.
Persze ehhez kellett jópár dolog együttállása is, miszerint a befektetői csoport aki átvette az irányítást Rob-tól, rengeteg "tisztogatást" végez, a kirúgások már lezajlottak az átvételi időszakban, most a szerződéseket írták újra, tulajdonképpen mindenkinek felmondtak, és újraszövegezett szerződést kaptunk, amit illett aláírni. (Én hétfőn fogom megtenni) Az egyetlen extra, hogy kaptunk plusz egy szabadnapot, amit a születésnapunk környékén illik kivenni. Fizetésemelés egyelőre nincs, dehát ez még csak az ötödik hivatásos GMI hónapom :) igaz most már szerintem a top 5 veterán vagyok a cégnél :)
Az új szerződés aláírását egyetlen ember "tagadta meg", ergo kilépett a cégtől. Lyndon remek szakember, csak valahogy amit csinált, nem igazán volt fontos a napi-heti rendszerességű leállások miatt. Illetve pont azok miatt lett volna fontos, de nem jutott rá energia. Mivelazonban - sőthánopláne - az ő projektje tényleg segíteni fog a hasonló problémák megelőzésében, dedikáltam magam a projekt átvételére. Úgyhogy jövő szerdától sajátépítésű apache php és memcached csomagokat fogok készíteni, kiegészítve a mi kis szoftvercsomagunkkal. Remek kihívás :)
Az egyetlen hátulütője, hogy kimaradok a következő sprintből, hogy nyugodtan dolgozhassak a dolgon. Viszont jövő héten hivatásos ScrumMaster leszek egy háromnapos fejtágítás után! Végre lesz valami papírom valamiről :)
A hét közepén ismét kitört a jó idő, így a parkban a füvön ebédeltünk, a tenger hűsített, a háttérben pedig a felhőkarcolók vonulata adta a vizuális élményt a kínai éttermben beszerzett csirkefilé-rizs-spenótlevél(mazsolával és azt hiszem olívával kiegészítve)-cukkini kombót.
Peace!

Nincsenek megjegyzések: