2007. április 3., kedd

mindez nem jöhetett volna létre

ha nincs a GMI, aki fizet - a katonatiszt jelzőt ez esetben mellőzném, éspedig: A Seattle HR csapat töketlenkededéseiről már tettem említést imott-amott, nade. Eddig három kifizetést eszközöltek, és mindegyikkel volt probléma.
Az első, ami a költözési hozzájárulás (ebből vonták le a repjegy árát). Mivel ez ismert volt egy hónappal az érkezésem előtt, a csekknek az asztalomon kellett volna lennie március 5-én reggel. Nem volt. Sőt csak csütörtökön érkezett meg, és mivel a titkárnő nevére volt kiállítva, el kellett kísérnem az ő bankjába, hogy beváltsa.
A következő fiaskó az első fizetésemmel volt :) Itt kéthetente péntekenként osztanak pénzt. Ami azt jelenti, hogy szerdán megkapod a borítékot az elszámolásról, és amennyiben nem utalással kapod a pénzt (mint például én, mert akkor még nem volt bankszámlám), a boríték tartalmaz egy csekket, amit pénteken be lehet váltani. Én nem kaptam borítékot. Telefon, email, valamit elszúrtak odafönt. A csekk megérkezett hétfőn.
A várt összeg feléről szólt.
Valószínűleg azért, mert még nem dolgoztam eleget a GMI-nak :) Arra jutottunk, hogy várhatóan a következő fizetésnél megkapom az összeget.
Nem kaptam.
Múlt pénteken a normál kétheti fizetésem landolt a számlámon. Reklamációm ismét megértő fülekre talált a helyi HR-s személyében, és visszavertünk egy igénytelen kísérletet a jómunkásemberek lehúzására.
Remélem jövő pénteken valóban ott lesz a pénz, ami visszaigényelt buszjegyek és a vízumigénylésem árával megspékelve, amit egy excel táblában kellett "bevallanom".

Nincsenek megjegyzések: