2007. április 16., hétfő

Hoki


Volt róla szó korábban, amikor először néztem élőben. Majdnem írtam róa az alapszakasz végén. Most már muszáj lesz, amúgy is el vagyok maradva.
Ha jól számoltam eddig, a hoki Vancouverben a legnépszerűbb sportág, ez a helyi csapatot, a Vancouver Canucksot jelenti. Van emellett persze kismillió másik csapat is, de a pénzt tulajdonképpen a Canucks generálja. A canuck egy szleng szó és kanadait jelent - egyes források szerint a Can/UK kanadai-brit harcászati kifejezésből ered.
A csapat tavaly az utolsó meccsen, egy hosszabításos meccsen bukta el a rájátszást érő 8-ik pozíciót. Idén sokkal simább bukónak indult az ősszel - még én is abbahagytam a hokimeccsek nézését.
Nade karácsony óta szárnyal a csapat, és megnyerte a saját divízióját, s ezzel harmadik helyen jutott a rájátszásba. A csapatban játszik egy svéd ikerpár, ők a csapat jellegzetes figurái, illetve a kapus - Roberto Luongo - még említésre méltó, aki kivédi mindenkinek a szemét, jópár rekordot döntött meg idén. A legfontosabb - amivel egyben átkötök a rájátszásra - az egy meccsen kapott legtöbb lövés, számszerint 76. Ebből 72-t fogott meg, ez pont elég volt ahhoz hogy a negyedik hosszabbítás végén ütött góllal a Canucks megnyerje az első meccset a Dallas ellen. A négy hosszabbítás barátok közt is 7 lejátszott harmadot jelent, vagyis a meccs hajnali fél egykor fejeződött be (este 7-kor kezdték).
A város tehát hokilázban ég, a csapat nem esélytelen a végső győzelemre, az autókon Canucks zászlók, a buszokon GO CANUCKS GO felirat váltakozik a menetiránnyal.
GO CANUCKS GO!

Nincsenek megjegyzések: