2008. február 13., szerda

négyzetjáték

Mostanában nem történik velem semmi. Persze ez nem igaz. Sőt az ellenkezője sem teljesen.
Átlagos hétkönapokról nem lehet blogolni. Felismerni azokat a dolgokat a hétköznapokban, amik itt megszokottak, ámde mégis különlegesek, egyre nehezebb...
A Super Bowl megtekintése egy helyi kocsmában (a neighbourhood pub persze sokkal jobb név csak nem bírom rendesen lefordítani) délután 3-as kezdéssel ez a kategória. A kocsma a Jack's at Lonsdale, ahol keddenként pókerezni szoktunk - a hely tulaja Art is játszik velünk. Mivel a meccs előtt 3 héttel befizettem a négyzetjátékra, így adva volt, hogy onnan érdemes végignézni a meccset.
A négyzetjáték nagyon egyszerű szerencsejáték, egy 10x10-es négyzet mezőit lehet megvásárolni. A négyzet oszlopai és soraihoz a meccs délelőttjén számjegyeket rendelnek. A sorok az AFC az oszlopok a NFC bajnokának eredményének utolsó számjegyei (egyes helyiérték), nyerni a negyedek végén kialakult eredmény alapján lehet. (A nyereményalap 10%, 30%, 10%, 50%-át) Én Ray-jel megosztva fizettem be, és a 3:9 négyzetet sorsolták nekünk, azt hiszem a 9-nél már csak a 8 rosszabb számjegy, de nem néztem utána a Super Bowl statisztikáknak :)
A Super Bowl Kanadában is - ahogy szerte a világon - nagyon népszerű, így a Jacks érkezésemkor már tele volt le illetve elfoglalt asztalokkal, a Patriots drukkerek voltak többségben, akadt azonban egy pár Giants drukker is. A többség az utolsó percig boldog volt, nemcsak az eredmény alakulása, hanem a sörös merchandise-ok sorsolása, és az óriási lapostévé kisorsolása miatt is. Sajna nem nyertem semmit. A New York Giants viszont igen, Eli Manning az utolsó negyed végén kiszabadult a védők karmai közül, majd dobott egy touchdown passzt. A meccs után persze bevágták az előző napi edzésről, amikor ezt a játékot gyakorolták. A félidei reklámok nem nagyon voltak ütősek, némileg az átlag felettiek voltak, de nem ragadt meg egyik sem.

A következő posztban várhatóan közösségi közlekedési tervek, és aktuális autóbuszbeszerzések lesznek a középpontban.

Nincsenek megjegyzések: