2005. november 6., vasárnap

Grouse


A vasárnap reggeli agónia után, hirtelen ötlettől vezérelve - amit a kinti remek napsütéses időjárás okozott - elindultunk hogy megmásszuk a Grouse Mountain-t. Ez körülbelül félóra buszozást, és egy hegyi ösvényt jelentett - volna, ha a Grouse Grind-ot (az ösvényt) nem zárták volna le a hó miatt. Ez persze némi pluszköltséget jelentett (kb 30 kanadai dollárt) ugyanis ennyiért vitt fel minket a "lanovka". Sajnos csak az egyik működött, ezért kb hármnegyed órát álltunk sorba a hegy lábánál.

A felfele út a Capilano Lake gyönyörű látványával indult, majd egy pár perc alatt elértük a hóhatárt, ám visszatekintve a kabin belsejével együtt sikerült egy gyenge képet készítenem a városról, majd a havas fák szintjéről egy újabb szögből a Capilano Lake a téma.


A lift végén körlbelül 30 centis hó fogadott minket, a napsütötte várost pedig felhők takarták el. Nemhiába voltunk 1100 méteren. Amint kiléptünk a sílift felső állomásán egyből egy kis korcsolyapályába botlottunk és korcsolyát béreltünk. Életemben itt volt harmadszor korcsolya a lábamon...

  • ÉG
  • és föld
A két kép között kb 3 kilométer van légvonalban...
Utóbbi egyfajta kiegészítés a capilano lake es posthoz:Nincsenek megjegyzések: