2008. január 14., hétfő

árcédula

A Kyoto-ban született egyezményről tavaly is volt egy egyeztetés, melyben Kanada (is) megpróbálta rávenni a nagyfogyasztókat az aláírásra, persze a mindenféle káros füstölgés csökkentését nehéz lesz keresztülvinni akárhol is.
BC eyes on carbon tax
Sok brit kolumbiai támogatja az üvegházhatás okozó gázok használatának csökkentését, de keserű pirulákat is le kell nyelni a klímaváltozás elleni küzdelemben. A pénzügyminiszter megemlítette, hogy a költségvetés hamarosan közvetlenül adóztatja meg a széndioxid kibocsátását. Az alapötlet az, hogy a szén és származékai elégetésének adóztatása megváltoztatja az emberek hozzáállását. Az benzinre kiszabott literenkénti négycentes különadó 24 centre fog növekedni 2030-ra, a pénzt környezetbarát technológiák fejlesztésébe illetve általános adócsökkentésbe forgatják majd vissza.

Eről a klímaváltozás, változtatás, változás-megakadályozás, emberi-behatás mértéke, globális felmelegedés témában elég sokan elég sokmindent mondanak, nagyon nem könnyű eligazodni, véleményemet most megtartom. Azonban erről a cikkről egy kérdés előbukott bennem, a kapitalizmus, és ami előtte van:
Tényleg árcédulát kell rakni az ember saját hülyeségeire, hogy az ember észrevegye?

Blogged with Flock

Nincsenek megjegyzések: