2007. március 18., vasárnap

Lakásvadászat

A múlt szerdai fiaskó után, meg az enyhén túlterhelt munkanapjaim miatt eléggé visszafogottan keresgéltem a lakásokat a héten.
A keresési módszerem elég egyszerű, első lépésben a google-lel rákerestem a keresőoldalakra, plusz körbekérdeztem a kollegáknál hasonló témában. Ennek eredményeképpen van kb 3 kereső amit rendszeresen megnéztem immár több, mint egy hónapja. Az első fázisban (még februárban) nagyjából felmértem az árakat, és szoktattam a szemem a hirdetésekhez. A második fázis a célirányos keresés, erősen leszűkítve a kerületet és a bérleti díj mértékére. Jelen esetben ez a belváros, illetve havi maximum 1200 dollár-t jelent. (ez elég erősen maximum, és csak hiperjó lakás esetén vállalható költség)
Akkor egy kicsit a fiaskóról. Az első találatom, ami egy szerdai délután 5-ös megtekintési lehetőséggel kecsegetett a régi belvárosban (Gastown) Az ár a plafon volt, viszont egy galériázott 5m-es belmagasságú lakásról volt szó, a kép alapján nagyon megtetszett. Sajnos, rosszul emlékeztem és nem csak a Hastings, hanem a Cordova utca is tele van hajléktalanokkal, kéregetőkkel, drogdílerekkel, és mindenféle rosszarcú férfiakkal és nőkkel. Szóval a lakáshoz vezető séta során - ami a munkába-ból járás útvonala is egyben jópárszor szólítottak le mindenféle indokkal. Ergo már a lakás megtekintése előtt lemondtam a bérletről, viszont azért kíváncsi voltam magára a lakásra, hogy legyen összehasonlítási alapom. Nos, nem lett, ugyanos a főbérlő 15 perccel a meghirdettet időpont után sem mutatkozott, és a hazatérés mellett döntöttem - kerülőúton természetesen.
Az keresőoldalnak volt a kereséshez kérhető rss feed-je (erről a technológiáról még egy későbbi bejegyzésben említést fogok tenni), így frissen értesültem az összes downtown (belváros) szót tartalmazó hirdetésről, s mindezt az email kliensemben. Ezt naponta átfésültem, és kiszórtam a "belvároshoz közel", "belváros 10 percre" "Surrey belváros" "Richmond belváros" tartalmúakat. Hét közben jármat sikerült megjelölnöm magamnak, de nem jutottam el a telefonálásig. Mígnem szombaton (tegnap) az egyik hirdetésben nagyon jó helyen jó áron kínáltak két lakást is egy bachelor-t (legénylakás) illetve egy egyhálószobást kicsivel többért. Egyből visszajeleztem, és ma meg is néztem mindkettőt. Az egyhálószobást választottam, így ha nem lesz jobb ott fogok lakni.
Hátrányai: a másodikon van (ez az első emeletet jelenti - Kiki nem értené) és a szomszédos üzletek tetejét lehet látni az ablakokból; öreg épületben van, így a bent lévő cuccok viszonlag öregesek; nincs mosogatógép; nincs mosógép; nincs kád;
Előnyei: NAGYON jó helyen van; a fürdő frissen csempézve; világos; nagy; olcsó; sok beépített szekrény van (closet) (ez már csak azért is kell, mert errefelé nem jellemző a szekrény)
Van egy másik hasonló lakás, ami drágább ugyan, tán 5-10 perccel odébb van, van weboldala, kicsit jobban tetszik, viszont nem sikerült még megnézni, és egyre kevésbé mehetek bizonytalanra, bár azért az idő nem szorít annyira...
Ja igen, 925 dollár havonta és bennevan a központifűtés és a melegvíz.

Nincsenek megjegyzések: