2010. október 11., hétfő

Homokóra

Ülök a szobámban, csendben egyedül és a ... fényes jövőre gondolok.
Naugye!
Merthogy akartam jó sok mindenről írni.
Alapvetően sportról lesz szó, meg mindenféle egyébről, már ha sikerül kihámoznom magam a metamondatokból, és marad szusz a végére.
Lássuk csak. Fontossági sorrendet nélkülözve, mérsékelten felsorolás jelleggel.

Foci (soccer)
A hoki mellett - lásd még lentebb - megtaláltam a sportélményt, ami eleddig nem került említésre a blogon, főleg azért mert keveset írtam idén, és ugye viszonylag friss elfoglaltság. A csapat neve Vancouver Whitecaps, illetve annak - félve írom le - ultrái, a Southsiders. A csapat jövőre az ismertebb profiligában, az MLS-ben játszik majd. Ettől persze még a meccsek színvonala - főleg idén az USSF D-2 ligában - mérsékelten haladja meg az anno NB2-es Nagykanizsai Olajbányász mérkőzéseket, amiket hasonló rendszerességgel látogattam. A stadion, és a nézőszám alapján is mindenképpen abba a kategóriába sorolandó a bajnokság. Az európai összefoglalógat jövőre is max akkor ütjük meg, ha vagy Beckhamet (LA Galaxy) vagy Henryt (NY Red Bull) durván lerúgja valamelyik balbekk az itteni meccsükön, amit egyébként nem kívánok egyikőjüknek sem.
Mielőtt nagyon elkanyarodnék a távoljövőbe, a Whitecaps a héten játssza oda-visszavágó alapon a bajnoki elődöntőt a Puerto Rico Islanders ellenében - az alapszakaszban idegenben 1:1, itthon fájdalmas 0:0 lett a vége, melyet csak az ultrák szórakoztató - és mocskolódásig süllyedő - beszólásai, és rigmusok éneklése mérsékelte.
"We're blue, we're white, we're fucking dynamite"

A Southsiders, mert így hívják magukat (magunkat) legkevésbé sem ultrák a szó magyar értelmében, de mindenképpen kirívóak a helyi szurkolási szokásokhoz képest. A dalok nagy része angol focicsapatok rigmusainak lokalizált változata.
Go Whitecaps Go!


Hoki (NHL)
Kezdődik! Mi több! Elkezdődött. Soha nem vártam ennyire a hokiszezont, ami mintegy szintmérőjévé vált a beilleszkedési folyamatomnak. Példának okáért élőben tekintettem meg az előszezon első hazai meccsét. Születésnapomra pedig egy pár jegyet kaptam egy későbbi meccsre
Meg persze az esős őszi, téli, tavaszi esték remek kitöltője. Ez természetesen nem jelenti, hogy teljes mértékben érteném a hokit, de már képes vagyok értelmes beszélgetéseket folytatni róla a harmincmillió hokiedző országában :) Az első meccsen szombaton a Hockey Night in Canada keretében sikerült büntetőkkel kikapnunk a Kings ellenében. Az viszont mindenképpen jó jel, hogy a fogadóirodák és elemzők is a négy legesélyesebb csapat között tartják számon a Canucks-t a Stanley Cup megszerzésére. Ez persze a szezon közben változhat, de a csapat védelmét mindenképpen sikerült megerősíteni. A támadósor (Sedin, Sedin, Burrows, Kesler, Raymond, Samuelsson) és kapusposzt (Luongo) továbbra is egészen izmos. Ma este újabb hazai mérkőzés a Florida Panthers ellenében.
Go Canucks Go!


Foci (CFL)
A BC Lions épp most birkózik a Winnipeggel, rájátszáért küzdve, sajnos ez nem az ő évük.

Nem maradt szusz. Folyt.köv.

3 megjegyzés:

process29 írta...

Szia Péter!
Egy lelkes olvasód vagyok, csak érdeklôdöm, hogy befejezted a blogot, vagy fogsz még posztolni?

Üdv
szabi

Nope írta...

Van két félkész posztom, de rövidesen lesz több időm írogatni.

process29 írta...

Állati! Azt néztem, most már több mint egy éve nem írtál. Ennyire sok a melód mostanában? Januárban ha minden jól megy költözöm Vancouverbe, ezért is érdekel a blogod ennyire. Tudod kocsmák, koncertek, éttermek!!!! :-)))
Továbbá NFL fan vagyok tehát kíváncsi vagyok a CFL- re is!! Ès akkor még a hockey-ról nem is beszéltem.
Majd összefuthatnánk egy sörre,ha van kedved.
Üdv
Szabi