2010. február 6., szombat

Vancouver 2010 - Téli Olimpia!

A visszaszámláló már pár napja egyszámjegyű! A város, és lakói gőzerővel (szó szerint) készülnek - készülünk - az ünneplésre. A buszok digitális iránytáblái a szokásos "GO CANUCKS GO" mellett, helyett "WELCOME WORLD"-el köszöntenek mindenkit. A gőzerőt gőzborotva formájában itt a belvárosban járdatisztításra használják, de lesikálták szinte az összes felhőkarcoló üvegfelületét is.
Felsorakoztak a luxushajók is a "hátsó" kikötőben, egyet kivéve: a Norwegian Star nevű lemondta a szereplést, méni fejfájást okozva ezzel a hajóra szobát foglalókank. A szállodákban még mindig van hely - a Days Inn-ben például nyolzszáz dolláros magasságokban.
Erről jut eszembe, hogy Vancouver nemrég újabb leg-címet hozott el, a korábbi legélhetőbb mellé a legmegfizethetetlenebb címet is begyűjtötte (ejj de szép szó lett a most unaffordable-ből) Ez persze "csak" az ingatlanpiacra vonatkozik és a lakások átlagára és az átlagfizetés arányszámán alapul. Ez a hányados (549000 dollár / 58200 dollár) 9.3, ami a legfelső kategóriahatár (5.1) majdnem kétszerese.

Üzembe helyezték a Brüsszeltől kölcsönkapott két Bombardier villamost is. Ezek az olimpiai falu és Granville Island között ingáznak, és ingyen szállítják az utasokat Készítettem egy röpke videót is

További szösszenetek várhatók :)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az Igen, talan igy