2009. január 17., szombat

Öt ember, öt könyv


Hahaha. Ez ám a húzós felkérés, de mitlehet tenni mitlehetnetenni. Ha már Katica is úgy gondolja - teljes joggal - , hogy ihlethiányban szenvedek, kénytelen leszek reagálni :)
Előre leszögezem, hogy nem szokásom újévi fogadalmakat tenni, de 2009-at jobban fogom élvezni, így:

    íme az első könyv 2008-ból:
  1. Csikszentmihalyi, Mihaly Flow: The Psychology of Optimal Experience. jópár dologra rávilágított, és vitathatóan, de szerintem majdnem annyit változtatott az életszemléletemen, mint az, hogy a Vancouver városában élem mindennapjaimat. A teljesség kedvéért a tökéletes játék és, az: utolsó előtti csepp Az utolsó csepp az a könyvesboltba betévedés és a könyv leemelése volt a polcról. Meg persze akartam róla írni, de megtartottam magamnak.

  2. Egy kis hobbi-irodalom.
  3. Antonio Esfandiari: In the Money A leggyengébb pókeres könyv amit valaha láttam. Közhelyek puffogtatása. Erősen ellenjavalt.

  4. Phil Gordon: Phil Gordon's Little Blue Book A zöld könyvecske méltó folytatása, tulajdonképpen annak alkalmazása a való életben.

  5. Egy klasszikus, aminek egyszer nekifutottam, de magyarul nem ragadott meg, most jobban esett :)
  6. Douglas Adams: Dirk Gently's Holistic Detective Agency Kötelező olvasmány, kiváltképp GUS rajongóknak.

  7. Szakma, szakma, szakma.
  8. Andrew Hunt: The Pragmatic Programmer A könyv, mely rávilágított nagyon sok szakmai gyengémre, és segített előrelépni.

Ez persze egy láncposzt, mint az a felütésből issejlik, szabályok pazzonál.
Nagyon nehezen kapartam össze ezt az ötöt, például az utolsót lehet hogy 2007-ben olvastam :)
Azt hittem a könyvekkel nehéz dolgom lesz, nade íme öt szerencsés nyertes, tessék folytatni a láncot - sic!blog az embernép, TavaszFM akitől a Dirk Gently-t kaptam, Dornbachok közül a YUNYAI-ból Googleba beépült, ritkán író Péter, Gabócs Guitar Hero oktató (leiskolázott na!), és persze tijBp sem maradhat ki ebből a játékból.

Röff: Még mindig adós vagyok Ottawából-ideiglenes-útlevélszerzős, British Airways-anyázós, Központi-Okmányirodás, Bécsi-villamosonBëlgátbömböltetős-majdnem-RailJet-kipróbálós, Frankfurtban-kétsörrel-kilenckor-másodszor-reggelizős, Lufthansa-s új Airbus 340-600-at dícsérős szárnyfölötti-vészkijáratnál-ülős posztokkal, tessék nyaggatni...

Addig is marad a csiripelés angolul

2 megjegyzés:

tavaszfm írta...

melyik beluga kapta be a legyet? a kicsi vagy anyja vagy a nagyanyja? ja, és van fiúbeluga is, mert azt nem láttuk ha jól emlékszem..?

Nope írta...

ugyanaz, aki tavaly http://www.vancouversun.com/Travel/Vancouver+Aquarium+beluga+whale+Aurora+pregnant+again/1231183/story.html