2008. október 14., kedd

hoki


nemRss és fehérholló olvasóknak kicsit hülyén fog hatni az előző bejegyzés zárómondata, nade hát akkor egy kis NHL, amire kb a tavalyi NBA döntő óta vártam - szerencsére volt közben Euro valamint Beijing 2008 is.
A Vancouver Canucks (ki kell írnom, SEO, meg ilyenek) tavaly eléggé csúnyán leszerepelt, visszavonult a csapatkapitány Trevor Linden, aki nagyobb sztár volt, mint amilyen öreg. Szabadlistára tették Naslund-ot, plusz a nagyfőnököt Dave Nonis-t is elzavarták a tulajdonosok. (figyelem! egy szar évad után nem az edzőt, hanem a general managert (kvázi klubigazgató) küldték el. Az új fickó Mike Gillis, szerzett némi friss húst, bár nagy nevet nem igazán hozott a klubhoz. Ennek megefelelően, mindenki kiváncsian várta az (elő)szezont, hogy mit sikerül összehoznia Vigneault-nak a csapattal. Well, mindenki rendesen meglepődött, ugyanis az előszezont 6-0-1 -es mutatóval zárták. (gyk. 6 győzelem 0 vereség 1 hosszabbításos vereség) Energikusak, határozottak és jól játszanak.
A szezont - tavalyhoz hasonlóan - Európában, idén Stockholmban és Prágában nyitotta a sorozat. Ez kellemes reggeli 9-es kezdést jelentett, úgyhogy szépen le is maradtam az első két harmadról. A kedvező előjelek ellenére a Canucks a Calgary ellen egy izmos 6-0-ás győzelemmel nyitott. (sej 86!) Majd szombaton hosszabbításban, immár idegenben verték meg őket 5-4-re (azóta kaptak egy csúnya zakót is Washingtonban (1-6), for the record)
Az NBA előszezonja is elkezdődött, és szerencsére a zajló baseball playoff után ismét könnyű lesz értelmes sportot nézni esténként.
GO! CANUCKS! GO!

1 megjegyzés:

Nope írta...

-Ki nyeri a Stanley Kupát?
-Akárki, csak ne a Leafs :)