2008. február 15., péntek

az okos, a beluga és a babona... - hírmorzsák

Úgytűnik mások komolyabb károkat okoznak a fizika tanulmányaik sekélyessége okán... Mr okos tegnapelőtt hajnali 2 körül benzinnel fellocsolt egy gyorséttermet, abbéli szándékából, hogy lángokba borítja. Fél három magasságában előkapta az öngyújtóját és meg akarta gyújtani a benzint, ámde, vagy nem gondolkodott túl sokat, vagy nem volt zippo-ja, és túl közelről tette. Igen. A benzin (illetve a gőze is) annak rendje és módja szerint egyből berobbant, és az elkövető testének 40%-át szétégette. A tettes jelenleg kórházban fekszik, ide egy átszállással ámde végig taxiban utazva érkezett.
Egy kicsit vidámabb hír, hogy a Qila névre hallgató beluga a Vancouver Akváriumban terhes, a kis belugabébi július-augusztus magasságában várható.
A kínai újév után, újabb évforduló: 2 év múlva kezdődik a téli olimpia Vancouverben. A műlesikló, síugró és sífutópályák már elkészültek, a kanadai mesterek már tesztelik a különböző vaxokat. Épülnek a hokistadionok is, az egyik a UBC területén - itt a női jégkorongmeccsek lesznek. A hokipálya építés legfontosabb lépése a pálya betonozása, amit 24 óra alatt kell elvégezni és tökéletesen síknak kell lennie, erre szerte a tartományban csak Roger-rogers a rekettyés egy Edmontoni csapat képes megbízhatóan. Ezúton is szólnék a többi ország olimpikonjainak, hogy nehéz dolguk lesz, sajátszememmel láttam, hogy az építők a betonba loonie-kat (egydolláros érméket) ejtettek, s ez a babona Calgaryban és Salt Lake Cityben is nagyon jól működött...

Blogged with Flock

Nincsenek megjegyzések: