2007. október 14., vasárnap

West Coast Express túra

Nos a West Coast Expresszről még nem írtam, pedig a urbanizálódó kapitalista motorizált világ egyik legfurább mintapéldánya :) - nem, nem gondolkoztam a jelzőszerkezeten :)
Sokunknak ismerős a helyi érdekű vasút kifejezés, nekem továbbra is a zöld otromba pest környéki járműveket jelenti, holott Frankfurtban s Párizsban is volt szerencsém kipróbálni a városon átmenő kettős funkciójú vasútvonalakat amelyek a nagyvárosok agglomerációjának közlekedését hivatottak kiszolgálni, bár szerintem inkább a nagyvárosok dolgozóvárosokká és az agglomerációk alvóvárossá válását hivatottak előmozdítani.
Szóval a West Coast Express egy helyi érdekű vasút 3-4 városka "bejárósait" szállítja a külvárosokból a metró belvárosi végállomására a Waterfronthoz (innen indul a Seabus is North Vancouverbe) Reggel csak a belváros, délután pedig csak a külvárosok irányába közlekedik. Ez a tulajdonsága a belvárosi emberek számára eléggé megnehezíti a kipróbálását, de hosszas tervezgetés után sikerült megtalálnom, hogyan tudunk az első kimenő vonattal majdnem végigutazva még emberi időben busszal hazajönni. Még egy C jelű community bus-szal is sikerült utaznunk Peti legnagyobb örömére. A röpke 45 perces vonatozás után további 2 órát buszoztunk/Skytrain-eztünk hazáig, addig Andi előkészítette a szülinapi tortát és az ajándékot.

Nincsenek megjegyzések: